Personeel werven met de juiste foto's!

Bij Flox ontdekten we dat foto’s echt meer dan 1000 woorden zeggen. Klinkt cliché maar is wel de conclusie na 3 jaar online personeel te werven voor onze klanten. De afgelopen jaren hebben wij steeds meer de kracht van foto’s ontdekt bij online werving campagnes. Als sollicitanten jouw vacature bekijken willen ze zien wie hun collega’s worden, wat de werkzaamheden zijn en wat de werkplek is. Dit kan je verwoorden door middel van tekst maar bij Flox ontdekten we dat foto’s veel krachtiger zijn. Bij online werving campagnes met de juiste foto’s zijn wij 4 keer zo succesvol dan zonder foto’s. Succesvol betekent meer relevante sollicitaties voor onze klanten. 

Wat is dan een juiste foto? 

Het belangrijkste van een werving foto is dat er mensen op staan. Dat kan een persoon zijn die poseert, aan het werk is of met collega’s overlegd. Mensen doen zaken met mensen. En dit geldt ook voor het aantrekken van nieuw personeel. Zij kiezen voor de mensen achter jouw bedrijf. Als wij een vacature gaan invullen voor onze klant zijn foto’s een prioriteit geworden. Natuurlijk heeft niet elke klant direct de juiste foto’s klaarliggen voor ons, dat begrijpen we. We schakelen daarom regelmatig een fotograaf in bij online werving campagnes. Onze vaste fotograaf is Richard Sterkenburg van Studio Sterkenburg.

Richard aan het woord: 

''In de zoektocht naar personeel valt of staat je campagne met het juiste beeld. Een betere kans van slagen zit hem in de juiste visuele communicatie naar je doelgroep. Voor het werven van personeel ben je op zoek naar personen die naar jouw idee in het plaatje passen. 

Bij het fotograferen van campagnes kies ik ervoor om op zoek te gaan naar beeld waarin het bedrijf met haar werknemers en de werkzaamheden op een zo realistisch mogelijke manier worden weergegeven. Potentiële werknemers willen zich immers kunnen identificeren met het bedrijf. Doe jezelf dus vooral niet anders voor dan je bent.

De juiste keuzes maken om op een correcte manier je doelgroep aan te spreken. Wanneer je op zoek bent naar een ervaren iemand, kies ik ervoor om een wat ouder persoon, met ervaring te fotograferen. Wanneer je op zoek bent naar een jonge, vlotte aanpakker, dan fotografeer ik die ook het liefst aan het werk en in beweging. 

Natuurlijk wil ik het beeld ook aantrekkelijk maken door het juiste standpunt te kiezen en te gaan voor creatieve composities in het juiste licht. Voor mij dé manier om techniek en creativiteit samen te laten komen en de juiste boodschap visueel te vertellen. Hierdoor blijft de kijker hangen en laat dus het beeld én de campagne eruit springen tussen al het geweld in vacatureland.''

Online personeel werven?

Foto's zijn een onderdeel van online werving campagnes bij Flox. Dit is doen we voor onze klanten om nog beter in hun personeelbehoefte te voorzien. Wil je meer weten over zo'n campagne? Neem gerust contact op met Jurrian Sturm via jsturm@floxwerkt.nl of bel 0611038658.