Engineer Elektrotechniek (Scheepvaart)

 • Ontwerpen van maatprojecten
 • Unieke opdrachten zoals jachten en binnenvaartschepen
 • Werken in een familiebedrijf met korte lijnen 

Ben jij toe aan een volgende stap als engineer? Vind je afwisseling belangrijk en werk je het liefst aan maatprojecten? Is een positieve werksfeer binnen een omgeving waarin jij je kunt ontwikkelen belangrijk? Lees verder en ontdek meer over het werken als engineer bij Van Tiem Elektro.

Over Van Tiem

Van Tiem Elektro is al meer dan 60 jaar een begrip voor het installeren en onderhouden van elektrotechnische installaties in binnen- en buitenland. Bij ons bedrijf staan kennis, kwaliteit, vakmanschap en betrouwbaarheid voorop. Om welke installatie het ook gaat, wij zijn partner voor het hele traject: van ontwerp en realisatie tot en met meerjarig onderhoud. Bij ons staat een persoonlijke aanpak en korte communicatielijnen centraal. Dit stralen we uit naar onze klanten, maar ook intern is dit ons streven. 

“Sinds 2015 ben ik in dienst bij Van Tiem. Het is een prachtig bedrijf met mooie mogelijkheden om door te groeien. We werken met een hecht team samen en er heerst veel gezelligheid binnen het bedrijf. Als je graag wilt dan wordt er ook in je geïnvesteerd”. 
Ron, elektromonteur scheepvaart 

Engineer Elektrotechniek

We bieden een afwisselend en uitdagend takenpakket. Hoofdzakelijk ben je bezig met het maken van elektrotechnische installatietekeningen en schema’s voor (binnen)vaart schepen en jachten. Je ontwerpt klant specifieke besturingspanelen en bedenkt oplossingen voor de schakel- en verdeelinrichting. Tegelijk bied je ondersteuning aan je collega die de inbedrijfstelling van een project beheert. Je zorgt dat de revisietekeningen in combinatie met het certificatenpakket op tijd klaar zijn voor de klant. Ook ben je de contactpersoon voor diverse keuringsinstanties en voorzie je collega’s in de werkplaats van informatie tijdens de kastenbouw.

Zo ben jij een belangrijke spil in de oplevering van deze mooie projecten. 

 

Hoe jij er beter van wordt 

Behalve dat je door het uitdagende takenpakket en de prettige werkomgeving veel gaat ontwikkelen, kun je rekenen op het volgende.

 • Uitstekend salaris: €3.000,- tot €5.500,- (afhankelijk van kennis en ervaring) 
 • Goed secundair arbeidsvoorwaardenpakket (o.a. 25 vakantie- én 13 ATV dagen, pensioenregeling)
 • Opleidingsmogelijkheden, bijv. richting E-plan of ontwerpdeskundige offshore
 • Veel ruimte voor gezelligheid met elkaar (BBQ, vrijdagmiddagborrel, etc.) 

Wat we van je verwachten 

Om in deze functie te slagen is het belangrijk dat je beschikt over competenties als flexibiliteit, prioriteiten stellen, oplossingsgerichtheid en zelfstandigheid. Daarnaast letten we op het volgende:  

 • Minimaal diploma MBO 4 Elektrotechniek
 • Ten minste 3 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie 
 • Ervaring met programma’s als E-plan / StabiCad en kennis van PLC besturingen
 • Goede communicatieve vaardigheden en goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
 • Je bent op de hoogte van de richtlijnen van het Lloyds register en Bureau Veritas

Heb je interesse?

Ben je na het lezen van deze vacature enthousiast geraakt? Dan komen we graag met je in contact. Je kunt via het sollicitatieformulier op deze pagina solliciteren. Ook kun je jouw cv mailen naar werkenbijvantiem@vantiem.nl.

Wanneer je vragen hebt over deze vacature of meer informatie wilt, bel dan naar Robert Hofland op 06-27193161.

Flox is door Van Tiem Elektro ingeschakeld voor de werving van een engineer. Na het succesvol doorlopen van het selectietraject krijg je een direct dienstverband bij Van Tiem Elektro.