Detachering

Detachering wordt ook wel het lenen van personeel van een derde partij genoemd. Gedetacheerd personeel staat dus op de loonlijst van Flox. Flox draagt dus ook de werkgeversrisico’s. Detachering wordt meestal gedaan op basis van langdurige overeenkomsten. Naast dat Flox de formele werkgever van de werknemer is, bestaat er ook een formele arbeidsrelatie met de opdrachtgever. Er wordt vaak een minimaal aantal uur per week afgesproken en de einddatum wordt in de overeenkomst bepaald.

Detavast

Flox combineert regelmatig detacheren met werving en selectie, de zogenaamde detavast-constructie. Hierbij werven wij de juiste kandidaat voor jouw bedrijf. We bieden dezelfde voorwaarden aan de werknemer als jij zou doen. Het verschil is alleen dat de werknemer bij ons op contract staat en dat je als ondernemer een vast uurtarief betaalt. Ook spreken we een termijn af waarna je de werknemer overneemt op contract. Het voordeel hiervan is dat je minder risico loopt dan bij werving en selectie, omdat je alleen de daadwerkelijk gewerkte uren betaalt over de afgesproken termijn.  

De voordelen van detachering voor de werkgever

Detachering heeft meerdere voordelen voor de werkgever:

  • Je hoeft niet zelf op zoek naar een kandidaat, deze wordt door Flox voorgesteld.
  • Bij ziekte betaalt Flox het loon door, omdat Flox formeel de werkgever is.
  • In het geval van ontslag is de ontslagvergoeding voor rekening van Flox.

Wanneer detachering

Wanneer is het voor jou een goede keuze om voor detachering of de detavast-constructie te kiezen? Detacheren is ideaal voor ondernemers die personeel voor langere tijd nodig hebben, bijvoorbeeld in het geval van een zwangerschapsverlof, langdurige ziekte of een speciaal project.

Ben je actief in de regio Veenendaal en benieuwd naar detachering bij jouw organisatie? Bel ons dan op 0318-255300 of vul het formulier in.