Werken in de Bouw

Specialisten in de bouw

Ons team bouw heeft de afgelopen jaren veel werknemers aan een nieuwe baan en uitdaging in de bouw geholpen. Denk hierbij aan de functies: timmerman, voorman, tegelzetter, metselaar werkvoorbereider, tekenaar, uitvoerder, projectleider, werkplaatstimmerman, opperman, montagemedewerker en calculator. Binnen deze functies kan je starten bij diverse bouwbedrijven met een junior, medior of senior bouwkundige achtergrond.  

Waarom Flox?

Pieter en Timon hebben de afgelopen jaren tientallen bouwbedrijven in omgeving Veenendaal leren kennen. Door die kennis is er een uniek netwerk ontstaan die we graag delen met werknemers die een nieuwe uitdaging zoeken. We hebben bouwbedrijven van binnen leren kennen en weten wanneer een functie of bedrijf bij iemand past. Daarbij is het belangrijk om bedrijfscultuur en mentaliteit niet te vergeten. Ons netwerk bestaat uit tientallen bouw gerelateerde bedrijven. We werken samen met: 

Sinds 2015 heeft Flox zich specifiek gespecialiseerd in het bemiddelen van bouwgerelateerde beroepen. Wij geloven dat wat aandacht krijgt, kan gaan groeien. Dat groeien vertaalt zich in werknemers die in de sector bouw op een nieuwe plek beter tot hun recht komen. Flox is gevestigd in Veenendaal en richt zich op de regio Veenendaal, Wageningen, Ede, Rhenen, Ederveen, Renswoude, Scherpenzeel, Arnhem, Elst, Barneveld, Lunteren, Kootwijkerbroek, Amersfoort en Utrecht. 

In de bouwsector heb je tegenwoordig als werknemer keuze uit honderden vacatures. Die keuze is vaak niet makkelijk voor bouwpersoneel. Je keuze hangt af van meerdere factoren. Door de jaren heen ontwikkel je als vakman een eigen specialisme en voorkeur voor specifieke projecten. Denk aan nieuwbouw, renovatie, onderhoud, luxebouw, verbouw of restauratie projecten in de bouw. Niet alleen jij als vakman hebt een specialisme en voorkeur voor specifieke projecten. Het bouwbedrijf waar je aan de slag gaat heeft ook zijn eigen specialisme. Daarom is het goed om je te verdiepen in het specialsme van een bouwbedrijf. Onze ervaring met bijvoorbeeld timmermannen is, dat een ''echte'' nieuwbouw timmerman vaak liever geen onderhoud projecten doet en dit geldt andersom ook vaak. 

De keuze voor een nieuwe baan hangt niet alleen af van het soort projecten en specialismes. Uiteraard wil je ook dat de financiële voorwaarden aantrekkelijk en correct zijn. Een goede vakman is vandaag de dag veel waard. Daarom is een overstap naar een nieuwe baan ook de kans om een hoger salaris te krijgen. Naast een goed salaris is het ook belangrijk dat dit salaris correct is opgebouwd. Wordt de bouw cao correct gevolgd? Als werknemer in de bouw heb je ook recht op ATV dagen, cordares pensioen, senioren dagen, overwerk percentages etc. 

Als het bouwbedrijf groeit is het ook belangrijk dat jij als werknemer meegroeit. Dat meegroeien kan vaak door nieuwe cursussen en opleidingen te volgen. Wil je doorgroeien als timmerman naar een meer leidinggevende functie? Dan kan je bijvoorbeeld een KOB uitvoering opleiding volgen. Maar dit geldt ook voor werkvoorbereiders die willen doorgroeien naar een projectleider functie. Een deeltijd HBO Bouwkunde opleiding kan een werkvoorbereider helpen om het gewenste bouwkundige niveau te behalen voor zijn toekomstige projectleider rol. 

Ons doel 

Pieter en Timon zijn dagelijks bezig om kandidaten te bemiddelen naar een vaste baan. Dit gebeurt via werving & selectie of detachering. De wensen en ambities van werknemers staan centraal tijdens dit proces. Het is ons doel is om jouw naar een baan te bemiddelen waar je zelf niet van had durven dromen. Een bouwbedrijf waar het gehele 'plaatje' klopt en jij volledig tot je recht komt.

Kijk gerust naar onze vacature voor een nieuwe uitdaging . Naast het solliciteren via een vacature kan je met Pieter en Timon ook een open gesprek aan. Neem contact met ons op via Whatsapp (rechts) of vul je gegevens in via het formulier.