Aflevering 1: Technisch Supportmedewerker Ringo

Aflevering 1: Technisch Supportmedewerker Ringo

Vraag een kind wat hij wil worden en de kans is groot dat hij het beroep noemt wat zijn vader uitoefent. Papa is leraar, kind wil ook voor de klas. Papa werkt als politieman, kind wil ook boeven vangen. Voor Ringo gold lange tijd hetzelfde: papa werkt in de installatietechniek, Ringo zou ook installatiemonteur worden. Tot hij volwassen werd en zijn eigen keuze wilde maken…

Het was een koude herfstdag in 2016 toen Ringo bij Flox binnenstapte. Hij zocht werk. Werk in de installatietechniek. Waarom? Om in de voetsporen van pa te treden. Die was als zelfstandig ondernemer actief als installatietechnicus en dat was het voorbestemde vak dat Ringo zou gaan leren. Het doel op lange termijn? Het bedrijf van pa overnemen. Zo moest het zijn.

Ruim 3 jaar werkte Ringo via Flox in de installatietechniek toen de vragen steeds meer aan de oppervlakte kwamen. Hoe leuk vind ik dit nu echt? Is dit wel het beroep dat ik mijn leven lang wil uitoefenen? Heb ik deze keuze voor mezelf óf toch voor mijn vader gemaakt? De motivatie werd minder en Ringo begon zijn oriëntatie op een andere baan. Werken in de ICT, dat moest het worden.

En zo kwam Ringo in 2019 bij via Flox bij RoutIT in Ede terecht. Een bedrijf dat een gemotiveerde werknemer als Ringo goed kon gebruiken. Toegegeven, de ICT vrij was nieuw voor hem, maar in zijn vrije tijd had Ringo al best veel ICT klusjes gedaan. Voor vrienden, familie, kennissen, noem maar op. Maar, waar Ringo al bang voor was, gebeurde. Hij moest zijn vader vertellen dat hij een ander pad zou kiezen. Weg van de installatietechniek. Een andere route. Zijn éigen route.

Ringo maakte zijn eigen keuze. Dat is niet altijd even makkelijk. Het verhaal van Ringo gaat over het lef om eigen keuzes te maken. In deze video zie je hoe dat zelfs Ringo’s vader trots maakte.